מפסק פחת
רוצים להחליף או לתקן מפסק פחת חד או תלת פאזי? ניתן גם לבצע התקנה חדשה במחיר מעולה! כל מה שצריך לעשות הוא ליצור קשר עם נציגי "טופ חשמל" ואתם בדרך הנכונה!
+ טיפול בממסר פחת תלת פאזי וחד פאזי
+ דואגים למחיר התקנה והחלפה הזולים ביותר!
+ אפשרות להזמנת בדיקת תקינות למספקי פחת
החלפת מפסקי פחת עושים ב"טופ חשמל"
+ החלפת מפסק פחת שקופץ ולא עולה+ טיפול בממסר פחת תלת פאזי וחד פאזי
+ דואגים למחיר התקנה והחלפה הזולים ביותר!
+ אפשרות להזמנת בדיקת תקינות למספקי פחת
מהו תפקידו של מפסק הפחת?
אנחנו מכירים את מפסק הפחת בכמה שמות, מפסק דלף, ממסר פחת, או מפסק מגן. מפסק פחת קיים בשביל להגן עלינו מפני זמן ההתחשמלות, שימו לב, מדובר בזמן ההתחשמלות ולא מגן מפני התחשמלות עצמה. המפסק מנתק את מערכת החשמל במקרה של זליגה וכבר נסביר, אבל לפני שנתחיל שימו לב מדובר בחשמל, אם יש ספק, לא לגעת, בשביל זה אנחנו פה! באופן בסיסי הפעולה פועלת לפי מידת החשמל המגיעה לממסר הפחת ולמידה היוצאת ממנו וכן להפרש בינם. כמות הזרם הנכנס למפסק וכמות הזרם היוצא צריכים להיות זהים, אם קיים הפרש משמעותי בין הזרמים כלומר הזרם החוזר יהיה נמוך משמעותית, המפסק יבין שישנה זליגה אשר יכולה לבוא בצורה של התחשמלות ויפסיק את מערכת החשמל.היכן הוא ממוקם וכיצד יש לבצע תיקון?
בדרך כלל את התקנת הפחת נעשה בלוח החשמל. זוכרים את אותו לוח חשמל שבתור ילדים היינו יוצאים מהבית לארון החשמל ומרימים ומורידים כפתורים, אז שם. כיום בבתים מודרניים לוחות החשמל יהיו לרוב בפנים הבית בעוד שבבתים ישנים ניתן לראות את הלוחות עדיין מחוצה לו.כיצד מזהים את סוג המפסק?
ניתן לזהות את הממסר ע״י שני כפתורים עיקריים, כפתור On/Off סטנדרטי וע״י כפתור צבוע שרשום עליו האות T במקרה ומפסק הפחת לא עולה, כלומר הוא נמצא למטה, ננסה קודם כל להוריד את המפסק הראשי, נזהה אותו ע״י כך שמעליו רשום A25, A32 או A40, מפסק חד פאזי או מפסק תלת פאזי. ואז ננסה לעלות את הפחת, אם וכאשר המפסק הראשי למטה והפחת לא עולה נצטרך לתקנו. אם מפסק פחת עדיין קופץ ולא מסכים לעלות, נבצע פעולת אלימינציה (פעולה בדרך השלילה), נוציא את כל החשמלים ממקורת החשמל בבית, נוריד ונכבה את כל המתגים בבית, הפעולה הזו חייבת להיעשות כאשר המפסק הראשי נמצא למטה. ננסה להרים את הממסר פחת, אם הוא עולה נתחיל לעלות את כל החשמלים והמתגים ונראה ונגלה מה גורם הבעיה.